Tuesday, January 31, 2012

Majlis Aqiqah Aifan dan Nidal

Alhamdulillah,langsung juak kmk duak molah majlis aqiqah dan doa selamat utk putera2 kmk duak 30/12/2011 ya tek.Si abang steady jak,tp si adik dgr jak org berzikir terus ngamok2...nya tok jenis nak sekpat nengar org kelaka kuat...kali nya ingat org nganok nya kali...:)

9:30-10:15 : Ketibaan tetamu
10:15 : Zikir oleh kump zikir kpg gobel
10:45 : Majlis tepung tawar dan potong rambut
: Makan

Semuanya berjalan lancar spt dirancang.....tok lh gmbr lembu yg menjadi korban k majlis ya...=)

Tuesday, October 4, 2011

Testing2.....1..2..3..

Smile!!!!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, April 4, 2011

Vacation@K.K

Salam...lamak dah sik update blog,setahun lebih dah rasanya....

since I prefer to be a reader instead of a writer.......:)


Here are some of the pictures during our vacation to K.K last October...with my bff Maila Hamid and her hubby ,me and my hubby,MOA....sekali la sama si Finie,and her hubby Fazli


Terima kasih daun keladi FF (Finie&Fazli) atas layanan kelas pertama yg diberikan...Finie sampai ambil cuti lagi,walaupun dah 37weeks,tp dia lah yg paling cergas..pastu bagi lagi kami pinjam kereta,lepas bawa lagi kami jalan2....byk lagi la...thanx so much dear....xoxo

Gambar2 ni sebenarnya urutan nya terbalit...yg diatas adalah gambar2 hari last diambil...ini di Sutera Harbour...bila la nak ada satu yg begini...:)

Gambar sama Finie,masih lagi di Sutera Harbour...malam tu kami balik Kuching
Yang ni, masa di Desa Cattle...bestnya suasana dan pemandangan disana...yg terbaik dalam kelasnya!
Mem maila tengah milih buah strawberi..nang fresh la buah-buahan dan sayuran di sia
My colleagues pdh,gambar tok mcm shoot kat New Zealand..tok di Desa Cattle Kundasang,memang sejuk giler....besttttt!
Sesi makan free di kedai makan coursemate MOA kat UPM dolok-thank you Selhajini,next time kamek org datang agik k...huaaaa
Gambar bakal mommy and daddy(time tu la...sekarang si Feeras suda 4 bulan...congrats dear!)

Tapi klu tengok betul2,mcm adik beradik kan?....


Masih lagi gambar di Desa Cattle...rasa mcm sik maok balit jak eh..

Tok kmk duak Mai kat belakang Dmax si Fazli...konon2 nak menghirup udara segar..kat kaki gunung Kinabalu...kat kaki jak la,nak mendaki sik mampu...semput!
Cergas kan si Finie time ni...steady jak jalan2 di sana


Ni sesi makan seafood di Gayang...dgn coursemate MOA lagik sorang-Nasir

Si Finie and Fazli sekda sebab balit Tuaran mlm ya..
Makan dengan rakusnya...huhu...lapar!

Sempat ambik gambar dengan Pak Aziz Satar,nya pun stay kat Promenade time ya,mok pergi kenduri kawin katanya...:)
Ni gambar mermaid di Pulau Mamutik,tp sik berapa pandei berenang...ahaksss
Jaguh bina badan Kampung Lintang, bang Mail...:)
Gambar merpati 4 sejoli di jeti Pulau Manukan
Dalam bot nak ke Pulau...laju beb bot ya...mai ya nahan ati jak ya

Si Finie and Fazli hantar juga sampai jeti Jesselton,walaupun ndak ikut,ya la...nanti ndak pasal2 si Finie sakit perut di pulau tu...huhu
Ni sebelum pergi pulau...lepas breakfast dgn Finie&Fazli




Di pantai Nexus Karambunai-next time kita stay sia boleh ?...:)))



Tengah tunggu order ikan bakar...nyum2!



Bershopping di Pasar malam...k souvenier family,ipar duai,biras segala...:)

My tummy nampak sedikit buncit...dah berisik aku rupanya time ya..alhamdulillah



Aksi Robin sekda hood di One Borneo

Jalan-jalan di One Borneo-tok first day jalan2 kat KK..



Last but not least...memang best la percution tok...benar2 release tension selepas a year of hard work...konon la


Finie and Fazli..Thank You so muchhhhhhhhhhhhh!!!!


Maila Hamid and Ismail Khalid...next station????



Bye bye K.K...we will be back...





Friday, May 21, 2010

Dinner JKA Sesi Januari 2010


Dinner untuk pra-graduan JKA bagi sesi januari 2010 kali ni diadakan di Kuching Park Hotel. Thanks to Kak Ita,Sinatu and Rackford as the organizers for this dinner. At first,kitorang ingat makan mcm tak best,sebab tak pernah try buat event kat situ before. Tapi,sebaliknya makanan kat situ sedap and byk variety.Yalah,bak kata pepatah,don't judge a book by it's cover.

Macam biasa bile dinner utk pelajar ni,mestilah pelajar yang buat persembahan.Klu kebiasaan nye,menyanyi je diorang ni..tp kali ni,rappers,raja lawak semuanye ada...best!!..pengisian untuk dinner kali ini sgt penuh dan tidak meleret-lerat..plus the food are delicious..



Ini,sesi bergambar bersama KJ..tak ramai yang ada,sebab dah balik awal..biaselah bila bawak budak2..ade aje ragamnya..huhu..tambah2 lagi bila dah larut malam..Aifan dengan daddy sik ikut kali tok,coz daddy nya ada hal lain malam ya.



Posing org suke kat kamera ni lain ckit..tak bleh tgk kamera,cepat je senyum interframe...haha..with Kak Yuhani and Faz,kali ni Kak Yuhani pun datang solo..single nite out..




Program SPB4-short form for Sijil Perkhidmatan Bangunan.Ingatkan terror buat Auto-Cad je,rupenye nyanyi and rapping pun terror..Rasanya mau 2 kali si Zulhaimie ni(yg buat 'peace' dlm gambar tu) sebut nama Pn Munirah dlm rap partnye..huhu..mmg nama Munirah ni sejuk je bila disebut kan? kan?. Zul,lain kali bg tau awal...bleh sy buat balasan rap utk awak plak...ke kita jd Stacy n Adam...bergabung..meletup..oppss...terlebih suda



Owh,before I forgot..ini hadiah khas dr para pelajar...pensyarah popular gitu...ingatkan jd artis je boleh popular..haha...terima kasih kepada pengundi2 saye ye..(versi AF9)

Last but not least....kepada para graduan JKA sesi Januari 2010....semoga akan terus sukses dalam kerjaya masing-masing...A very best regard to all your endavours!










Tuesday, May 11, 2010

Sunset~ Santubong

Last sunday, we went to Pasir Panjang,yg jauhnya cuma 10 minit perjalanan dari rumah...saja maok embak aifan jalan2 ambik angin...mummy nya pun sik angkat duak hari ya tek~fever+backache.So,MOA ajak la kuar kejap,ambik angin fresh katanya...huhu

Sampei kat Pasir Panjang dlm 6:15pm,ramei juak org kat sia..biasalah,ujung minggu... somehow the scenery is so beutiful...the fresh air ...erm..wishing I have a house nearby...huhu




Aifan leka nangga nembiak lain main...



Daktok tengah main volleyball~best nya




It's 6:34pm...sunset!




Thursday, April 22, 2010

miss my 'girls day out'...

Waarrggghhh...it's been quite a long time since our outing day..ms ya Umik ada sekali...pasya bila Umik blt Miri,tinggallah kmk 3 sik cukup 'ahli kumpulan'..that day aku,juzie n mai on leave,semata-mata nak ambik kesempatan gi outing since Umik pun ada di Kuching...the agenda of the day:
8:00-9:00am: Pick-up time..(before that semua salam hubby sambil mintak duit...haha)
9:00-10:30am: Breakfast at Kopi-O-corner~org kiri kanan dah tukar sampei 3-4kali,tp kmk org juak sik berganjak2..'update' stories la katakan ...
11:00am-2:00pm: Popwave...here we are! ~sekpat cerita lebih2..haha
2:30-3:30pm: Lunch di Resipi Rahsia(The Spring)~sambung lg bergosip
3:30-5:30pm: Sesi bersama MAC
5:30pm:Balit rumah(ala-ala balit keja juak lah)
Girls!..come on,fix the next date..
With MAC spoke person a.k.a make-up artist-Alex
(muka nya duak tok ada ngerut sikit,pa lekak meli produk MAC~total up nya ala2 elaun diberik Bang Mail dgn Mai pakei sebulan...huhu)

Our first-timer~Maila (nama jak first time,tp pasya sik mok lepas microphone)
Juzie & Umik~ngalah jak kita ...berik can dgn mai
K,pastok akan di update gik story pasal our weekend at Damai Beach Resort..juzie,please send me the pictures ok...see ya!

Monday, April 12, 2010

Sukan JKA datang lagi...

Yezza...tok lah masa yg paling ditunggu2 oleh semua org..masa untuk bersukan dan membolot hamper~yg biasanya lecturer juak bolot..haha..JKA~get ready!




Sukan JKA diadakan dari 5-9 April,ada indoor games~dart n karom (ya pun aku masuk walau sik pandei main..haha,yg penting semangat kesukanan maok ada)..dan yg paling best,..netball!!


Watch out!!!...rebut,jgn sik rebut~Kak Mag,Kak Wa,Diana n Cana semua menerkam bola...yg si Fadzillah siap mengelak,mesti takut terlanggar lecturer ya...haha

Walaupun dah kira taraf nak berpencen bersukan tok,pensyarah2 masih menunjukkan komitmen yg tinggi...apa yang penting,KERJASAMA! ~Jgn lupak mak-mak vogue semua,Liga bowling dah nak start...caiyok2....JKA biasa bila ada jak 'pertarungan',awal2 dah menang psiko..apa tek semua makei baju kuning terang,ala2 5 km boleh nampak! Harapnya,boleh dpt tempat 3 teratas la.Go Grab!